Welke ketel heb ik nodig en hoe bereken ik de kW’s?

Vul hieronder de gevraagde gegevens in. Ons systeem berekend uw benodigde kW’s voor de aan te schaffen ketel. Wij hebben voor u een gemiddeld particulier gebruik ingevuld. U bent vrij om de getallen en keuzes anders in te vullen. Deze rekentool is puur een indicatie voor het aantal kW’s wat u nodig heeft bij de aan te schaffen ketel en is derhalve niet bindend voor het gevraagde vermogen. U kunt deze kW’s gebruiken in de PTH Portal voor de berekening.

Hoeveel kW heb ik nodig o.b.v. huidig verbruik?

Vul hieronder de gevraagde gegevens in. Ons systeem berekend uw benodigde kW’s. Wij hebben voor u een gemiddeld particulier gebruik ingevuld. Het systeem berekend het benodigde aantal kW’s aan de hand van standaard waarden. U bent vrij om de getallen en keuzes anders in te vullen. Deze rekentool is puur een indicatie voor de aan te schaffen ketel en is derhalve niet bindend voor het gevraagde vermogen. Tevens staat hier uw huidige warmtevraag ten opzichte van uw verbruik.

 

 

 

Huidige brandstof
Huidige verbruik
Gewenste brandstof

Huidige warmteproductie per jaar 15948 kWh
Benodigde hoeveelheid hout 3323 KG
Geadviseerd minimaal ketel vermogen Op basis van 200 stookdagen, 6 uur per dag. 14 kW
Hoe lang stook ik voordat mijn tapwaterboiler op temperatuur is?
Hieronder kunt u berekenen hoe lang uw tapwaterboiler er over doet om op te warmen. Komt u hier niet uit en wilt u kunt bij uw berekening of aanvraag, neem dan contact op.

 

 

Inhoud boiler L
Toegevoerd vermogen kW
Begin temperatuur boiler °C
Eind temperatuur boiler °C

Temperatuurverhoging 50 °C
Totaal toegevoegde energie 18 kWh
Opwarmtijd 42 minuten
Hoeveel kW heb ik nodig o.b.v. inhoud?
Vul hieronder de gevraagde gegevens in. Ons systeem berekend uw benodigde kW’s voor de aan te schaffen ketel. Deze rekentool is puur een indicatie voor de aan te schaffen ketel en is derhalve niet bindend voor het gevraagde vermogen. U kunt deze kW’s gebruiken in de dealerportal voor de berekening.

 

(Alle regels met een * zijn verplicht in te vullen velden)

 

Bij de berekening wordt van de volgende waarden gebruik gemaakt:
– slecht geïsoleerd (70 watt/m3)
– matig geïsoleerd (50 watt/m3)
– goed geïsoleerd (30 watt/m3)

Hoeveel pellets stook ik t.o.v. mijn gasverbruik?
Vul hieronder de gevraagde gegevens in. Ons systeem berekend het beoogde aantal kg pellets wat u eventueel nodig zou hebben om te gaan stoken op pellets. Deze rekentool is puur een indicatie om een beeld te krijgen van de hoeveelheid pellets die nodig zijn om daar een jaar lang op te stoken.

Offertetool

Heeft u de benodigde kW’s berekend, of weet u hoeveel kW u nodig heeft voor het te verwarmen pand, dan kunt u deze kW’s gebruiken in de PTH Portal voor de berekening.